Welkom op onze website! - van de Internationaal erkende
Wat is Sofrologie?
Het woord sofrologie komt van de Griekse woorden 
* Sôs : harmonie, rust, kalmte, evenwicht.
* Phren : bewustzijn, geest, hersenen.
* Logos : leer, woord, studie.
De oefeningen van zijn gebaseerd op dynamische relaxatie en een positieve activatie van de dynamiek tussen lichaam en geest.
Regelmatig oefenen verhoogt de ontwikkeling van de positieve perceptie van het lichaam, het denken, de emotionele toestand en de ontwikkeling van persoonlijke waarden. Deze beïnvloeden op een positieve realistische manier het eigen gedrag en dit van de anderen. Kenmerkend voor de methode is de 'beleving', de herhaling, de inschakeling van het lichaamsschema, de positieve en realistische activatie en de aanpassing in het dagelijks leven. De oefeningen zijn divers: houdings-, bewegings-, denk-, ademhalings-, zintuigelijke & emotioneel gerichte technieken.

Bekwaam u in de Sofrologie
U leert zelf optimaal omgaan met spanningen en u verwerft ook de methodiek om de oefeningen toe te passen bij uw klanten of medewerkers.  De resultaten worden wetenschappelijk ondersteund door diverse metingen.
 
De training bestaat uit drie delen:
 
- Theoretische achtergronden

- Statische en dynamische oefeningen

- Strategieën voor specifieke klachten of situaties. Nicole Vandeweghe samen met experts, leidt meer dan 25 jaar professionelen op volgens de methode Prof. A. Caycedo. Zij is opgeleid als trainster door de grondlegger & actualiseerde zich in de methode en concrete toepassingen.


Voordelen voor uw vakdomein
- Toegevoegde waarde aan uw momentele beroep
- Verhogen van de kwaliteit van je bestaande begeleiding tactisch & communicatief
- Train de trainer opleiding: begeleiden van individuen en groepen als sofroloog
- Persoonlijke groei & voorkomen overbelasting op het werk
- Ondersteunen in het maken van de juiste keuzes (loopbaanbegeleiding)
 
U werkt dagelijks met mensen. U wilt mensen helpen of beter laten presteren.

Nicole Vandeweghe is een wereldreferentie in de Sofrologie. Zij geeft lezingen en trainingen.
Zij heeft tal van referenties van de toepassing van sofrologie in internationale bedrijven en de begeleiding van topatleten. Zij ontwikkelde tal van protocols voor medische, paramedische en opvoedkundige toepassingen.