Welkom op onze website! - van de Internationaal erkende
Dank Prof. Dr. A. Caycedo (1932-2017)

'Laat je aandacht even gaan naar een bijzonder Mens in je leven'.
Dank, Prof. Dr. A. Caycedo voor de vele kennis & ervaringen die ik mocht delen en doorgeven.
De maatschappij zal hopelijk een beetje beter worden, dank zij jou levenswerk.
Dank in naam van de velen die er beter van werden en worden.


Introductiesessie donderdag 18  januari 2018 

Verhoog uw professionaliteit en geniet van persoonlijke groei.

Wie is Nicole Vandeweghe? Zij leidt meer dan 25 jaar professionelen op in Sofrologie, methode Caycedo. Zij volgde de evolutie van de methode, ontwikkeld door Prof. A. Caycedo, vanaf 1979.  Als trouwe leerling van de grondlegger volgde zij actief het gehele proces  die de methode maakt, wat die tot op heden is.

Als kinesitherapeut, posturale integrator, emotioneel lichaamswerker & biofeedbacktrainer bezielt zij zich in het verwetenschappelijken van de technieken van sofrologie en het uitwerken van protocols van deze methode in de diverse toepassingsdomeinen. 

Zij werkt met een team van sofrologen die de methode in diverse vakgebieden professionaliseert. Zij volgde alle train de trainer opleidingen & actualisaties internationaal gedurende meer dan 35 jaar en legde een wetenschappelijke basis via biofysiologische metingen voor, na en tijdens de oefeningen.

Zij is auteur & co-auteur van diverse boeken: 'Biofeedback in klinische setting', Acco, vertaling 'Inleiding in de Caycediaanse Sofrologie (Dr. Chéné), Roularta Books, 'Dynamisch onthaasten, efficiënt werken en toch genieten van het leven', Die Keure, 'Vreugdevol werken, kijk eens over de muur', Roularta Books.

Sofrologie is een methode die innerlijke rust brengt en de dialoog tussen lichaam en geest beschouwt en positief activeert. De oefeningen bevorderen het bewustwordingsproces dat het lichamelijk, geestelijk en emotioneel evenwicht bevordert: een innerlijke vrede die op zijn beurt leidt tot de erkenning van de eigen mogelijkheden en valkuilen.

Boek Derde druk: "Dynamisch Onthaasten" Pro-actief ingrijpen bij burn-out.
 
Dynamisch Onthaasten is de neerslag van de praktijkervaring van Nicole Vandeweghe in stressreductietechnieken bij individuen, groepen en organisaties.
De basisdenkwijzen en -technieken uit de authentieke sofrologie , de posturale integratie en de biofeedback komen samen tot een eenvoudig bruikbare methode voor het beheersen van stress in het dagelijkse leven en in crisismomenten.


Symposium Brussel 2016
Meten resultaten van sofrologie. Opmaken protocol: meten & coachen.


[Lees meer bij "Pers & Publicaties"]

 
 
Concrete voordelen

- stress beheersen
- zelfvertrouwen verhogen
- faalangst overwinnen
- aanpassingsvermogen verbeteren
- assertiviteit verbeteren
- weerbaarheid verhogen
 

- positief en constructief communiceren
- geheugen en concentratie verbeteren
- leren omgaan met stress
- pijngrens verleggen
- zelfbeheersing verbeteren
- creativiteit verhogen
 
 
Vakdomeinen

Sofrologie wordt preventief toegepast in tal van domeinen:
- geneeskunde en therapie
- opvoeding en onderwijs
- sporttraining
- sociale sector
- artistieke sector
- culturele sector
- bedrijfsleven
 
Grenzen verleggen

Sofrologie traint  mensen in het bewaken en verleggen van grenzen, op een natuurlijke manier. Dit gebeurt via een proces door het verhogen van persoonlijke effectiviteit binnen eigen waardigheid & verantwoordelijkheid.

Derde Internationaal Symposium in de Caycediaanse Sofrologie ©
 
Nicole Vandeweghe was een van de sprekers op dit symposium en had het over de meetbare bio-fysiologische effecten tijdens de training Sofrologie: Meten, reguleren en verleggen van grenzen.
Joke Raes belichtte het onderwerp "Emoties, Creativiteit en Performance". 
 


Tweede Nederlandstalig Symposium in de Sofrologie, methode Caycedo

Na een eerste Nederlandstalig symposium in Brugge had een tweede Nederlandstalige Symposium plaats  in Antwerpen ter gelegenheid van het 20 jarig jubileum van de Nederlandstalige school (methode Caycedo). Diverse sofrologen getuigen van de positieve resultaten in de praktijk.